X
Menu

Beardies & Sport

Beardies & Sport

Werkbeardies in beweging!

Schapendrijven

Ik wilde al heel lang, heel graag met Luna gaan schapendrijven maar ik wist niet waar dat kon en het kwam er steeds niet van. Toen ik de foto´s zag Saar, die ook schapendrijven doet (zie haar ook op de puppypagina) werd ik ZO geinspireerd dat ik er eindelijk werk van heb gemaakt.

Dinsdag 6 maart 2012 gingen we naar Claire Bakker in Bussum (hondenlogica.nl) voor een test op aanleg/drive, en dat ging boven alle verwachtingen. Luna liet zien dat haar schapendrijven-genen goed bewaard zijn gebleven, zij deed het super goed en heeft beslist aanleg hiervoor! Vrijdag 9 maart hadden we gelijk de eerste les. Het is heel zwaar werken voor zo´n toch vrij jonge hond, legt Claire mij uit, want zij moet het helemaal zelf doen en zij moet zelf bedenken wat te doen, wij geven slechts kleine aanwijzingen.

Zowel Luna als ik vindt dit HELEMAAL FANTASTISCH en we gaan er absoluut mee door! Ik raad iedereen aan om dit een keer te proberen. Het is onbeschrijfelijk, het gevoel dat je krijgt als je zo met je hond gaat werken, en ziet hoe slim en moedig ze zijn. Ik kreeg er echt een brok in mijn keel van. Geniet met ons mee, hieronder zijn de foto´s van haar eerste les:

Behendigheid/Agility

Behendigheid – ook wel agility genoemd – is een zeer geliefde sport voor werkhonden en hun baasjes. Samen werken op deze manier geeft veel plezier voor beide. Zowel Jessie als Luna hebben  beide behendigheid gedaan, Jessie zelfs bijna op wedstrijdsniveau. Wel belangrijk om op te letten dat het een zeer belastende sport is voor de hond. Ze dienen dan ook eigenlijk minimaal 2 jaar te zijn voordat je begint want dan zijn ze pas fysiek klaar met hun ontwikkeling. Wil je doorgaan met een wat oudere hond ga dan op “veteranenniveau”, waar de toestellen hierop zijn aangepast en minder zwaar en belastend.: