X
Menu

Nieuws

De puppies zijn geboren!

Viviannelund Beardies Lilith is gisteravond en nacht bevallen van 10 gezonde puppies! Moeder en kinderen maken het goed.Er zijn 5 reuen en 5 teefjes, allemaal mooie pups. Lilith is een lieve. zorgzame moeder. Ze is de hele tijd haar pups aan het tellen, of ze er allemaal nog zijn. Het is ook heel wat ….. een 10-ling krijgen.

De spanning stijgt in huize Viviannelund.

Lilith vertoont tekens van de wellicht snel naderende bevalling. Het wordt haar eerste nest dus extra spannend. Alles is klaar voor de komst van de puppies. Nu gaat het om een rustige sfeer creëren voor haar om veilig te kunnen bevallen. Dus pootje vasthouden en aaien over haar intussen enorm gezwollen buik. Duimen, allemaal voor een vlotte veilige bevalling.

Een nieuw nest Beardie pups!

In maart 2017 krijgt Viviannelund Beardies hopelijk weer een nieuw nest Beardie pups, deze keer van Viviannelund Beardies Lilith. Wij zijn nu al druk bezig met de voorbereidingen en zullen jullie regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkelingen. In de afgelopen jaren hebben wij  meerdere nesten gehad. Zowel door deze kennis en ervaring als door de opleiding Kynologische kennis I en II van het Raad van Beheer op Kynologisch Gebied kunnen we zorgen voor een optimale conditie van de puppy’s en de moeder en het zorgvuldig selecteren van een vader. U kunt er uiteraard van uit gaan dat alle dieren respectvol, liefdevol en met kunde worden bejegend en dat de puppy’s opgroeien in een huiselijke sfeer. Heeft u belangstelling voor een pup uit dit nest? Neem dan contact met ons op en vertel iets over uw achtergrond en motivatie. Er zijn nu al belangstellenden……

 

Lilith naar shows in Leiden en Utrecht

In maart en april 2016 ging Viviannelund Beardies Lilith naar haar eerste shows in Leiden en in Utrecht. Zij zag er echt zo prachtig uit en liep heel mooi in de ring.

Wij moesten gelijk in de ‘open klasse’ met veel oudere en meer ervaren honden. Lilith kreeg bij beide shows de beoordeling Zeer Goed (ZG) met onder andere de volgende opmerkingen van de keurmeester: mooie kleur, mooie vacht – maat en verhoudingen, mooie oogkleur en expressie.

Wij zijn ontzettend trots op onze kleine meid.

En vooral is zij een ontzettend lieve, leuke, gezonde en enthousiaste en ook een beetje ondeugende beardiemeid – zoals het hoort. 

Vakantie op Ameland

Wij gingen in april 2016 een week op vakantie – op Ameland. En zoals altijd, uiteraard gingen ook de beardies mee. Wat een geweldige plek voor honden. Ze mochten vrijwel over loslopen en hadden het reuze naar hun zin. Lekker de zee induiken, rollen in het zand en hard rennen door de duinen om met de konijnen te spelen. De konijnen snapten dat natuurlijk niet maar waren ook veel te snel voor ze.

Wij hebben allemaal genoten, beardies en baasjes, van een heerlijke tijd met prachtig weer. Lange wandelingen gemaakt, toch lieten we bij extra lange wandeltochten Jessie achter want zij wordt 12 jaar oud in juni en lopen in het zand is iets te zwaar voor haar. Dan kreeg zij wat lekkers te knabbelen en rust om te slapen….

20140730_10523720150510_085201

In mei 2015 ging ik even een week tussenuit met de drie beardiedames. Wij gingen naar Ebeltoft in Denemarken en hadden daar een fantastisch huis met een grote, omheinde tuin waar de beardies naar hartenlust konden scharrelen. Wij zaten midden in een groot bosgebied en konden vanuit het huis zonder lijnen zomaar het bos inlopen. Op 20 min. afstand lag een groot natuurreservaat. Een paradijs, voor zowel mij als voor de beardies. ‘s Avonds lekker op de bank bij de kachel. Heerlijk. Wij zullen zeker hier terugkeren later dit jaar.

Nieuwe website gelanceerd

Wij zijn trots op onze nieuwe website! De jongens van Vyrex Solutions hebben voor ons een mooie website gemaakt waarmee wij u nog meer informatie kunnen gaan brengen omtrent onze puppies en evenementen. We zullen binnenkort met veel leuke nieuwe updates en feitjes komen en meer informatie over onze honden.

Jonge Hondendag

1 September 2013 was er Jonge Hondendag bij de NBCC. Wij waren ruim vertegenwoordigd want 5 van de 6 pups van 2-2-2013 waren aanwezig en het was feest.

Elke pup werd apart beoordeeld en kreeg een verslag mee. De groep als geheel werd goed beoordeeld: mooie vachten, goede voorborsten en ribbenkasten, mooie kleur, hier en daar iets te lichte ogen, mooie beardie temperament en karakter. Men was vanuit de vereniging tevreden met de kwaliteit en wij zijn natuurlijk trots op jullie allemaal.

Na de officiele showgedeelte konden ze nog even spelen in de ren met een paar leeftijdgenootjes (die qua kleur wel degelijk in de minderheid waren).

charley842lothar cantosIMG-cantos WA0001charley84jessiepup

Alle puppies hebben een nieuw baasje gevonden, op dit moment hebben we geen puppies. Zodra er een nieuw nest wordt gepland houden wij u hiervan op de hoogte.